Skip to main content

Wéris (uitspraak: weeris) is uitgeroepen tot één van de 25 mooiste dorpen van Wallonië. Los van het feit dat het inderdaad een pittoresk dorpje is, staat Wéris vooral bekend om zijn megalieten. Er zijn verschillende dolmens en menhirs die meer dan 4500 jaar geleden daar gebouwd zouden zijn door de toenmalige inwoners. Bij de opgravingen zijn ook potscherven, pijlpunten en resten van mensenbeenderen gevonden.

In het centrum van Wéris kan je meer te weten komen over de megalieten in het Megalietenhuis. Het museum is wat verouderd maar zeker interessant als je wil bijleren over de geschiedenis van de megalieten. Als je liever op verkenning gaat, kan je er ook wandelkaarten krijgen voor enkele mooie wandelingen door Wéris en omgeving, langs de dolmens en menhirs. In Villa Louise ligt er normaal gezien een geplastifieerde versie die je kan meenemen op je tocht. Of download ze gewoon hier, samen met enkele quizvragen die je onderweg moet oplossen.

In Wéris is trouwens een uitstekend restaurant, Le Cor de Chasse, dat met een Michelinster bekroond werd. Zeker een ommetje waard dus.

Wéris ligt op een kleine 10 kilometer van Durbuy, je neemt best de auto.

 

Megalieten van Wéris
Place Arsène Soreil 7 – 6940 Wéris
Tel: +32(0) 86 21 02 19 – www.weris-info.be

weris wandeling