Skip to main content

Tijdens de decembermaanden opent La Canette een tweede restaurant rechtover de deur, Le Refuge d’en Face. La Canette is onze topfavoriet in Durbuy, dus een winterse popupversie daarvan kan alleen maar nóg beter zijn.

En ja, Le Refuge d’en Face is een soort van chalet die zo mogelijk nog gezelliger is, met heel veel hout, schapenvellen, rendieren, oude skifoto’s, kortom je waant je op de top van de Mont Blanc. Ook hier is de menukaart beperkt maar om duimen en vingers bij af te likken. Ik koos deze keer voor de paté van hert als voorgerecht (die kwam met gember en gelei, topcombo), mijn tafelgenoot ging voor een eenvoudige maar heel lekker bordje halfgerookte zalm. Daarna gingen we samen voor de raclette met een bijpassende fles wijn. Zonder twijfel en zonder overdrijven: de lekkerste raclette die we ooit hebben gegeten, en echt een ideale afsluiter van een dagje kerstmarkt!

Wil je zelf reserveren bij La Canette of Le Refuge d’en Face? Het menu kan je raadplegen via de website van La Canette, en je kan er ook terecht voor reservaties. Tijdens de weekends is een reservatie noodzakelijk als je zeker wil zijn van een plekje, en tijdens de kerstmarkt wordt er zelfs in twee “shiften” gewerkt en moet je zelfs op een weekdag reserveren.

 

Le Refuge d’en Face (rechttegenover La Canette)
Rue Alphonse Eloy 1 – 6940 Durbuy
Tel: +32 (0)86 21 26 68 – www.lacanette.be

[vc_single_image image=”443″ img_size=”medium”]