Skip to main content

De Route des Tiges is een mooie fietsroute over de heuvels van de Condroz. Een “tige” is immers een opeenvolging van heuvelruggen in zandsteen in de Condroz, je rijdt dus op de Heuvelruggenroute. De route is 47 km lang en goed bewegwijzerd. Ze leidt je langs enkele mooie vergezichten en berschermde dorpjes zoals Herbet, Verlaine, Vervoz en Ocquier. De tijd bleef er letterlijk stilstaan, en sommige van de dorpjes zijn zelfs beschermd. Kerken, boerderijen, molens en eindeloze uitzichten over de velden en bossen: een fietstochtje van 47 km waar je veel rond zal kunnen kijken! Een plannetje, meer info over de route en downloadbare GPS-routes vind je op de site van Ma Rando.

Startpunt vanuit Villa Louise: ga rechts naar omhoog de Rue de la Haie Himbe op. Aan het kruispunt met de Rue du Mérou helemaal boven op het plateau (na een kleine 2 km) ga je pijltjes naar rechts zien staan. Daar kan je inpikken op de route.

Startpunt vanuit Villa des Roches: fiets richting centrum Durbuy. Aan de brug over de Ourthe steek je de straat over (steek de brug niet over, blijf aan dezelfde kant van de Ourthe!) in de Rue de la Haie Himbe. Fiets die helemaal uit tot je op het kruispunt met de Rue du Mérou bovenop het plateau komt (na een dikke 2 km). Daar ga je pijltjes naar rechts zien staan en kan je inpikken op de route.

[vc_single_image image=”423″ img_size=”medium”]