Skip to main content

Een pittige maar adembenemende fietsroute die je van de Calestienne (een uitgestrekte kalksteenstrook) naar de Famenne brengt. Dit zijn twee streken rond de Ourthe, maar elk met een compleet ander uitzicht en reliëf. Hierdoor zal je de Ourthe ook op verschillende manieren leren kennen: kronkelig en snel rond de rotsen in Durbuy of rustig, breed en statig in de Famenne. En net zoals alle fietstochten in de regio kom je langs tal van oude, pittoreske dorpjes, statige kasteelhoeves en kleine huisjes. Wrijf je kuiten maar goed in, want deze route van 63 km gaat vaak op en neer maar loont zeker en vast de moeite. Een plannetje, meer info over de route en downloadbare GPS-routes vind je op Ma Rando

Startpunt vanuit Villa Louise: ga links naar beneden de Rue de la Haie Himbe af. Meteen rechts neem je het kleine straatje (Chemin des Houblonnières) richting voetgangersbrug. Steek de brug over. Over de brug ga je rechts op de Rue Théodore d’Ursel, waar je kan inpikken op de route.

Startpunt vanuit Villa des Roches: fiets richting centrum Durbuy en steek de brug over de Ourthe over. Na enkele honderden meters fietsen op de Rue Théodore d’Ursel zal je de bordjes tegenkomen en kan je inpikken op de route.

[vc_single_image image=”399″ img_size=”medium”]