Skip to main content

Een gezellig restaurant aan de voet van het kasteel van Durbuy, dat is Le Fou du Roy. Binnenin is het heel huiselijk ingericht met vele kleine tafeltjes tussen allerlei curiosa. Maar wat velen niet weten, en wat je langs buiten ook niet zo goed ziet, is dat Le Fou du Roy ook een heel fijn terras heeft. Eigenlijk zit je op een binnenkoertje dat ooit deel uitmaakte van de gronden van het kasteel, maar dat nu afgestaan is voor het restaurant. Met de luifels erboven is het perfect voor een typisch Belgische zomeravond.

De keuken is niet erg goedkoop maar wel verfijnd. Zelf noemen ze het “traditioneel Frans, geraffineerd met Italiaanse invloeden”. Wij waren met drie en kozen voor een tartaar van advocaat, Ardense paté met pickles en kaaskroketjes als voorgerecht, en rundstartaar als hoofdgerecht (daar waren we waren we iets eensgezinder). Deze keer was het eerlijk gezegd iets minder speciaal dan we andere keren gewoon waren, en het was ook erg lang wachten. Misschien kwam het omdat er een grote groep was? Want normaal gezien is dit een adresje waar we graag en vaak terugkeren.

Zoals alle goede restaurants in Durbuy is reserveren een must tijdens het weekend. Meer informatie vind je op hun website.

 

Le Fou du Roy
Rue du Comte Th d’Ursel 4 – 6940 Durbuy
Tel: +32 (0)86 21 08 68 – www.fouduroy.be

fouduroy1

[vc_single_image image=”404″ img_size=”medium”]