Skip to main content

> Volg de bordjes met de groene rechthoek

Een mooie wandeling is de lus langs Bohon. De wandeling is 6.9 km lang en volgt de pijltjes met de groene rechthoek en leidt je door een variëteit aan landschappen. Je start in het centrum van Durbuy met een kort stukje door de bossen. Wat later volg je een heel eind de mooie oevers van de Ourthe, een heel rustig stukje waar je enkel kajakkers, fietsers en wandelaars tegenkomt. Na een stevige klim kom je in het centrum van Bohon. Als je even wil stoppen voor een drankje, is het hier het moment: de cafetaria van het zwembad van Bohon is het enige plekje op de route waar een teken van leven is. Na enkele kilometers kom je bovenaan op het plateau uit en kan je genieten van een mooi zicht op het oude centrum van Durbuy.

Startpunt vanuit Villa Louise: Wandel de Rue de la Haie Himbe naar beneden tot aan de brug. Steek de brug over en ga meteen naar links. Voorbij de minigolf aan het bos zal je de eerste bordjes zien.

Startpunt vanuit Villa des Roches: Wandel richting centrum Durbuy tot aan de brug. Steek de brug over en ga meteen naar links. Voorbij de minigolf aan het bos zal je de eerste bordjes zien.

[vc_single_image image=”647″ img_size=”large”]