Skip to main content

Kerstmarkt in Durbuy: da’s altijd over de koppen lopen. De gezellige kerstmarkt op de Place aux Foires en in de kleine straatjes van Durbuy gaat open rond eind november en trekt elk jaar honderden kerstliefhebbers. En terecht, want de kerstmarkt van Durbuy is één van de mooiste in de Ardennen.

Vele kraampjes met artisanale producten zoals honing, confituur en saucisson, standen waar je kerstcadeautjes zoals kerstsokken, dikke warme truien en juwelen kan kopen, en natuurlijk zijn er ook vele eetkraampjes. Voor ieder wat wils: aardappel met foie gras, tartiflette, raclette, gesuikerde nootjes, het is moeilijk om een keuze te maken! En om dat alles door te spoelen is er de superstijlvolle champagnebar van Brasserie Fred (favoriet van de vrouwen) of de Chalet Chouffe (favoriet van de mannen).

Alle handelaars zetten hun beste beentje voor tijdens de kerstmarkt. De Sanglier des Ardennes heeft een hele mooie winterbar met houten stoelen en schapenvelletjes, waar je oesters kan eten en champagne kan drinken. Echt de ideale plek om, onder de verwarmertjes, het passerende volk te bekijken. Zelfs de piraat van de Tortuga Bar zet een tandje bij en heeft een extra rumstand in de gezellige straatjes van Durbuy. En wil je toch wat op de calorieën letten? Schaats ze er dan af op de ijsschaatspiste in het midden van het plein!

Wil je zelf de kerstmarkt eens bezoeken? Hou dan zeker de kalender op de website van de dienst van Toerisme van Durbuy in het oog. Daar vind je telkens de laatste info over wanneer de kerstmarkt geopend is. Meestal is het van eind november tot begin januari, maar je weet maar nooit. Je vindt er ook de openingsuren van de schaatspiste op terug.

[vc_single_image image=”397″ img_size=”medium”]