We hebben lang gewacht met de concepten van Marc Coucke in Durbuy te reviewen. In de eerste plaats omdat ze zo snel lijken te wisselen. Desirée leek na een jaar alweer uitgewafeld (wat we echt jammer vinden, een goede pannenkoek of wafel missen we eigenlijk in Durbuy!) en de Moulin werd na nog geen half jaar omgedoopt in “Folies Moulin”. Ook de luxe frituur werd na één seizoen weer afgevoerd en doet nu dienst als verkoopkantoor voor de activiteiten van Adventure Valley.
Restaurant Wagyu was een van de eerste concepten van Marc Coucke en lijkt het al even vol te houden. De zaal is stemmig maar ademt eerder een duur designbureau dan een ziel en eigenheid uit. Het eten is absoluut kwalitatief, maar ZO duur dat het niet leuk meer is. Op het eerste zicht lijkt de prijs aan de hoge kant maar nog aanvaardbaar (bv een halve kip aan EUR 22 of EUR 35 voor een filet pur) maar dan wordt er voor letterlijk alles een supplement aangerekend: frietjes? EUR 5! Saus? EUR 5! Gemengde salade? U raadt het al: EUR 5!
Voor een eenvoudige lunch met een hoofdgerecht kom je zo al snel boven de EUR 50 per persoon uit. Als je op zoek bent naar een eenvoudige maar erg smakelijke en goed uitgevoerde keuken voor een eerlijke prijs kunnen we beter La Canette aanraden, de service is er dan ook nog eens veel hartelijker.
Wagyu Grill , Rue du Comte Théodule d’Ursel 14, 6940 Durbuy