Skip to main content

> Volg de bordjes met de blauwe ruit

Als je een langere wandeling wil doen, is de Promenade Famenne een optie. Deze wandeling van 15.6 km start in het centrum van Durbuy en leidt je eerst naar Barvaux. Van daaruit volg je een stuk spoorbedding en ga je door bosrijk gebied naar Hazalles (hier is trouwens een chalet waar je even tot rust kan komen bij een hapje en een drankje). Tot slot keer je langs het Bois de Petit Han terug naar Durbuy.

De route is mooi maar loopt vooral langs verharde wegen. En dat is nog meer het geval tijdens het jachtseizoen, want dan mag je zelfs de stukjes bos niet in. Handig als je met de buggy bent, maar iets minder als je echt de natuur wil opzoeken.

Startpunt vanuit Villa Louise: Wandel de Rue de la Haie Himbe naar beneden tot aan de brug. Steek de brug over en ga meteen naar links. Voorbij de minigolf aan het bos zal je de eerste bordjes zien.

Startpunt vanuit Villa des Roches: Wandel richting centrum Durbuy tot aan de brug. Steek de brug over en ga meteen naar links. Voorbij de minigolf aan het bos zal je de eerste bordjes zien.

[vc_single_image image=”645″ img_size=”large”]