Skip to main content

> Volg de bordjes met de groene kruisjes

Na een pittig stukje klimmen langs de trappen kom je plots in de mooie velden van het plateau terecht. Je wandelt door het pittorekse gehucht Palenge, met enkele mooie kalkstenen gebouwen en boerderijen. In Palenge is er ook een kleine kerk (Notre Dame de la Visitation) in kalksteen en leisteen, met ervoor een grotje ter ere van Notre Dame de Lourdes.

Vervolgens gaat de wandeling verder door het Bois de Viné, een heel mooi en rustig bos met onverharde wegen. Ook herten en everzwijnen vinden dit een heel mooi plekje, dus als je stil bent heb je misschien geluk om er enkele tegen te komen.

Eens uit het bos kom je in het dorpje Septon. Als je even een totale cultuuromslag wil, kan je halthouden in het Chateau de Petite Somme. In dit kasteel vind je Radadesh, een leefgemeenschap van de Hare Krishna. Er zijn rondleidingen met gids voor de liefhebbers. Meer info i.v.m. tijdstippen en tickets vind je op hun website.

Terug naar de Ardennen 🙂 Er volgt nog een mooi stukje over het plateau tot je weer bij Villa Louise aankomt.

De wandeling is 9.7 kilometer lang en er zijn best wat hoogteverschillen en onverharde stukken. Neem gerust het plannetje in Villa Louise of Villa des Roches mee of volg gewoon de groene kruisjes.

Startpunt vanuit Villa Louise: wandel de Rue de la Haie Himbe naar beneden en op het kruispunt aan de brug zal je links het pijltje met het groene kruisje zien, dat je langs de trappen naar boven leidt.

Startpunt vanuit Villa des Roches: wandel richting centrum Durbuy tot aan de brug. Aan de brug (steek de Ourthe niet over!) zie je rechts de pijltjes met het groene kruisje en de trappen die je naar boven moet nemen.

[vc_single_image image=”649″ img_size=”large”]